Brinova konverterar kontor till bostäder

2020-04-07 bulletpoint for separating date from list of categories Pressmeddelande

Som ett led i att minska Brinovas kommersiella innehåll konverteras cirka 2 800 kvm kontorsytor till 42 bostadslägenheter.

Brinova har idag en kommersiell fastighetsportfölj om cirka 15 procent. Den består främst av ytor i en kommersiell bottenvåning i så kallade citybostadshus. Övriga kommersiella lokaler består till största del av kontor. Som ett led att minska det kommersiella innehållet konverteras cirka 2 800 kvm kontorsytor i Karlskrona, Eslöv, Kristianstad och Landskrona till bostadslägenheter.

I Karlskrona har det gamla hamnkontoret, en byggnad från 1700-talet på 700 kvm, beläget centralt vid vattnet i ett mycket attraktivt bostadsläge, konverterats till 12 lägenheter som inflyttas under 2020.

I Eslöv konverteras cirka 400 kvm kontorsyta i centrala delar av staden till 5 moderna lägenheter där inflyttning sker under 2020.

I Kristianstad har bygglov beviljats att konvertera 650 kvm kontor till 9 bostadslägenheter.  De är belägna i ett attraktivt område nära Kristianstad centrum och populära grönområden. Beräknad inflyttning under kvartal 2 2021.

I Landskrona, i en central fastighet, pågår bygglovsprocessen att konvertera 1 000 kvm kontor till 16 bostadslägenheter. Lägenheterna beräknas stå klara för inflyttning i slutet av 2020.

VD Per Johansson kommenterar:

”Brinova optimerar sitt stabila kassaflöde, genom att omvandla ytor till bostäder på ett lönsamt sätt med vår effektiva projektutvecklingsorganisation.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:

VD Per Johansson, telefon +46 (0) 70-817 13 63, epost: per.johansson@brinova.se eller,

Projektutvecklingschef Stina Trimark, telefon +46 (0) 70 929 49 54, epost: stina.trimark@brinova.se

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige. Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Fastighetsbeståndet om cirka 240 000 kvadratmeter har ett marknadsvärde på cirka 4,3 miljarder kronor. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning. Ett starkt kassaflöde möjliggör en fortsatt tillväxt av bolaget. Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Huvudkontoret finns i Helsingborg. För mer information: www.brinova.se

Fler nyheter